perjantai 9. huhtikuuta 2010

Thai Na Khon

(kuva: http://www.thainakhon.fi)
Ensimmäisessä postauksessani lupasin tehdä ravintola arvosteluita blogiini ja koska tällä hetkellä suomalaisen ruokakulttuurin ääretön dissaaminen on muodissa(http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/jaritervo/ruoan-kehitysmaa) valitsen ensimmäiseksi arvioitavaksti ravintolaksi Tampereen Hämeenkadulla sijaitsevan Thai Na Khon.

Kävin Thaikussa ruokailemassa hieman ennen pääsiäistä hyvän ystäväni kanssa. Kauempaa kadulta katsottaessa ravintola ei näytä kovin vetovoimaiselta, mutta käsitykseni alkoi muuttua heti kun pysähdyin erittäin koristeellisen "näyteikkunan" eteen lukemaan raameissa ollutta ruokalistaa. Paikka tuntui houkuttelevalta. Astuimme arvioni mukaan noin 60 paikkaiseen ravintolaan sisään ja meidät huomattiin heti. Thaimaalaainen herrasmies ohjasi meidät mukavaan kahden hengen ikkuna pöyttään ja olin jo tässä vaiheessa suorastaan innoissani ravintolasta. Yleisilme ravintolassa on hyvin arvokas ja huokuu Thaimaalaista rauhallisuutta. Aika pysähtyi kun istuin pöytään ja aloin selaamaan melko laajaa ruokalistaa. Alkuun otin kevätkääryleen, joka oli hyvin tehty ja maistui juuri siltä kuin kevätkääryleen pitääkin. Hyvä rakenne ja maku. Pääruokana söin paistettua kanaa valkosipulin ja pippurin kera. Pääruoka oli erittäin mahtava valkosipuli ei ampunut todellakaan yli vaan täydensi mahtavasti pippurin tulisuutta. Riisiä annoksen kanssa tarjoiltiin runsaasti.

Hinnat ravintolassa on kohdallaan esimerkiksi 3 ruokalajin päivällinen maksaa vain 22.50e mikä on tietysti erittäin hyvä hinta. Listalle toivoisin jotain hieman pidempää maistelu menua, jolloin saisi kattavamman kuvan ravintolan tarjonnasta.

Harmikseni erittäin hyvän ravintola kokemukseni oli pilata toisella puolella ravintolaa meuhkanneen juontaja + poliitikko pariskunnan pöytäseurue. Voi olla, että jotain ravintolan asiakasta kiinnostaa minkä laatuinen paska naapuripöydän kersan housussa on, mutta minua se ei kiinnosta. Tästä en tietenkään ravintolaa syytä, vaikka hetken kyllä mietin, että olisin pyytänyt tarjoilijaa asiallisesti huomauttamaan seuruetta erittäin häiritsevästä käytöksestä.

Ensi kerralla menen ravintolaan illastamaan pidemmän kaavan mukaan, niin että saan kunnolla tuntumaa myös olut ja viini valikoimaan. Palvelulle plussa, ruoalle plussa ja miljöölle plussa. Ehdottomasti Tampere tarvitsee tälläistä ravintolaa, joten ottamatta sen paremmin kantaa internetissä vellovaan maahanmuuttokeskusteluun toivotan Thai Na Khon tervetulleeksi. Vierailkaa thaikun laadukkailla nettisivuilla http://www.thainakhon.fi

Kippis!
Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti