keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

RESTO 2010


Luotsien hyvät tyypit-joukkue. www.resto.fi

TÄÄLTÄ TULEE HAUKI! Restokisat on järjestetty ensimmäisen kerran Turussa yhdeksän vuotta sitten. Ensi vuonna ympyrä sulkeutuu, kun kisat palaavat Turkuun. Järjestäjillä on ainakin paineita, sillä puoluueettomana tarkkailijana seurasin Mikkelin kisojen hyvin sujuneita järjestelyitä 15-16.4 infopisteen narikasta. Alunpitäen restokisat pidettiin restonomi koulutuksen näkyvyyden lisäämiseksi ja näyttäisi kisoista yhdeksän vuoden aikana muodostuneen melkoinen spektaakkeli.

Oma osuuteni kisojen järjestelytoimikunnassa oli vähintääkin mitätön, tai synonyymiltaan turha. Meidän verkkoviestinnän kurssi oli valittu ylläpitämään kisojen liikkuvia asioita ja olihan viiden opintopisteen eteen tehtävä paljon töitä. Istuin siis restokisojen aikanan 18tuntia narikassa. Toisaalta tämä oli hyvä, pääsin seuraamaan sivusta meininkiä ja nyt tulee sitten viiltävää analyysia toimminnasta! Kisoihin valmistauduttiin Mikkelissä huolella. Ruokatiimi alkoi hankkia sponssi tavarana syötävää tapahtumaa varten jo alkuvuodesta ja kyllähän työ tuotti tulosta. Ruokaa oli paljon ja se oli maukasta.

Itse avajaispäivän aamuna olin vastaanottamassa joukkueita infopisteellä ja jännitys etenkin kilpailijoissa oli selvästi havaittavissa. Avajaisissa esiteltiin jokaisen joukkueen esittelyvideo, joihin oli selvästi jälleen kerran nähty vaivaa. Juontajat heitteli pahoja kysymyksiä kilpailijoille, esimerkiksi Kari Tapion suosiosta. Ensimmäinen kilpailutehtävä oli lomakylän toiminnan kehittäminen, aikaa tehtävään annettiin kaksi tuntia, jonka jälkeen viiden minuutin esittely tuomaristolle. Tehtävässä oli maksimipisteet 40 ja viidestä eri arvostelu osuudesta irtosi 5-10 pistettä.

Toinen kilpialutehtävä oli sosiaalinen media palveluyrityksen markkinointiviestinnän työkaluna. Jälleen 40 pistettä maksimi ja neljästä eri arvioitavasta kohdasta 10 pongoa jokaisesta. Tehtävä esiteltiin tuomaristolle englanniksi. Kolmastehtävä oli suunnitella ravintola järvi-savolle uusi liikeidea. Tästäkin tehtävästä maksipisteet 40. Tehtävää kolme pidettiin tietääkseni etukäteen hankalimpana.Niinkuin tehtävistä näkyy niin kyseessä ei ollut mikään kokki kilpailu. Tehtävät painottuvat todella paljon matkailuun ja markkinointiin.

Resto 2010 voittjan tittelillä kruunattiin Kajaanin amk joukkueella Outi Kauppinen, Laura Leskinen, Tuomas Huttunen ja Hannu Karstu. Toiseksi tuli Rovaniemi ja kolmanneksi Turku. Hienoa, että pohjois-suomen pienehköt amk:t jyräsivät tänä vuonna!

Suurinta kritiikkiä järjestelyiden osalta korviini kantautui odottelusta, jota joukkueet joutuivat harrastamaan kovin paljon sillä välin, kun toiset joukkueet purkivat tehtäviä tuomaristolle. Minä näin tämän odottelun mikpolin aulassa toisaalta ihan positiivisena asiana, kilpailijoilla oli aikaa tutustua toisiin ja verkostoitua sekä luoda kontakteja. Itsekkin kiertelin joukkueita läpi ja vaihtelemassa kuulumisia luotsin sekä kilpailijoiden kanssa.

Torstai-iltana oli järjestetty ruokailu ja pientä ohjelmaa pub päämäjalle. Ruoka oli mukavaa pubi ruokaa, eli kana-mozzarellapastaa joka tuntui maistuvan. Muutamat rohkeat kilpailijat vetivät restonomi teeman mukaisesti viinaa aamuun asti, mutta siitä huolimatta kaikki joukkueet olivat perjantai aamunan pirteinä paikalla aloittamassa kolmatta tehtävää. Perjantai-illan gaalaan minulle ei irronnut osallistumis mahdollisuutta, joten jätän sen nyt sitten tästä analyysista valitettavasti pois. Viinejä kehuttiin ja kyllähän mikaelissa ruokaa osataan laittaa. Jatkot vedettiin tyylikkäästi iltapuvut päällä Mikkelin bar ´n´ night vaakunassa aamuun asti. Kaikin puolin kisoista ja kisajärjestelyistä jäi hyvä tuntuma. Itse painoin väsymättä duunia kisojen eteen narikassa! Ensi vuonna sitten Turku! Oma bloginihan on tälläinen harrastelija blogi, joten käykää tsekkaamassa www.resto.fi sivuilta kuvia ja virallista resto blogia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti