tiistai 27. huhtikuuta 2010

Flairtendingiä Jarkko Issukan kanssa

Mulla oli mahdollisuus päästä Mikkelin Bar ´n´ Night Vaakunaan seuraamaan flööraavan baarimikon Jarkko Issukan treenejä. Käytin tottakai tilaisuuden hyväkseni, joten tässä sitä tulee! Flairtendingiä Jarkon kanssa!

FACT Flairtending:
Flairtendingin sai ensimmäisen kerran kunnolla julkisuutta Tom Cruisen Cocktail elokuvan myötä. Flairtending on mukava ajanviete ja harrastus, mutta ennenkaikkea se on tapa tehdä töitä. Suomeen on viime aikoina alkanut nousta flairtendingiin erikoistuneita ravintoloita. Flööriä tehdään monissa yökerhoissa, mutta baareja joissa flairtending on osana liikeideaa on neljä. Helsingin ja Jyväskylän Shakerit sekä Oulun ja Tampereen 1Barit. Jarkko liittyy viikon päästä väliaikaisesti Shakerin riveihin.



Fact Jarkko:
Jarkko on 23vuotias restonomiopiskelija ja baarimikko Mikkelistä. Baarihommia on takana 3vuotta. Tällä hetkellä pullot siis lentää Mikkelin Vaakunassa ja hetken päästä sitten Shakerissa. Kyselin Jarkolta flööristä sekä ravintola äksönistä yleensäkin.

Jukka: Hajooko paljon tavaraa?
Jarkko: Kotona hajoili enemmän.. naapurin mummolta tuli sanomista, nykyään on hyvä kun pääsee tänne duunipaikalle treenaan.

Jukka:Tuleeko tippiä paremmin sillon, kun pullot lentää?
Jarkko:Kyllä joo.. kyllä sen huomaa, että flööraus on uus juttu Mikkelissä. Joskus saa tippiä vaikka ei olisi edes palvellut kyseistä asiakasta. Jotkut vaan antaa, koska homma näyttää niin hienolta.

Jukka: Oon kuullut, että Vaakunas "se yks jätkä heittelee nätisti pulloja" tekeekö tätä Mikkelis kukaan muu?
Jarkko: Tietääkseni vain pari kaveria mun lisäksi. Ongelmana on vielä sekin, että monet ei halua treenata yksin ja kilpailijan baariin ei voi mennä heitteleen.

Jukka: Teidän ravintolapäälikkö tukee toimintaa?
Jarkko: Joo todellakin, täällä loistava mahdollisuus treenata ja firma on hankkinut parit treeni pullotkin

Jukka: Jos meikä haluaa aloittaa flööraamaan niin mitä vaaditaan?
Jarkko: Harjoituspullon. Niitä saa tilattua netistä. Sitten tarvii tilan, missä on hyvä heitellä ja niin ettei hirveesti hajoo tavaraa. Mielikuvitus rajana, mutta ite oon ostanu parit dvd:t mistä pystyy katsoon uusia temppuja.

Jukka: Oon kuullut, että flöörissä kilpaillaan. Kerro niistä?
Jarkko: Joo siis showflairissa kilpaillaan ympäri maailmaa ja Suomessa on parit kisat vuodessa. Kilpailuja järjestää baarit ja alan yritykset esim. maahantuojat tai brändit. Myös baarimestarienliitto järjestää kisoja.

Jukka: Kuka on Suomen paras flööraaja?
Jarkko: Rauno Tiainen, se on voittanu monta kisaa putkeen.


Jukka: Mikäs on Mikkelin ravintolakulttuuri muuten?
Jarkko: Halvalla Hauskaa!

Jukka: Et perustais omaa baaria Mikkeliin?
Jarkko: Joo ei. Ei ainakaan nyt.






Jukka: Mites tulevaisuus?
Jarkko: Koulu loppuun?!? Sitten toivottavasti jonnekin tasokkaaseen baariin hommiin.. Siitä sitten eteenpäin.

Erittäin mielenkiintoinen baari-iltama Vaakunassa. Tästä lähdetään Jarkon kanssa kokeilemaan miltä maistuu rommicola lentävistä laseista! Muistakaa heittää Jarkolle Tippiä tai Sontaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti