lauantai 24. huhtikuuta 2010

Haastattelu: Vuoden nuori kokki Lasse Haapaniemi


Kuva: Martti Kotakorva
Aiemmin jo kerroin, että Lasse voitti Rovaniemellä käydyn vuoden nuori kokki kilpailun. Sain tuoreelta mestarilta tiukat kommentit niin käydystä kisasta, kuin myös ravintola skenen tilanteesta. Mitalin takaa paljastui rento ja erityisen motivoitunut persoona! UUNISSA piinapenkkiin istutin Lassen modernisti sosiaalisen median välityksellä.

25vuotias Lasse on painanut duunia jo viiden vuoden ajan eri ravintoloissa, ja korostaakin työkokemuksen monipuolisuutta reitillä vuoden parhaaksi nuoreksi kokiksi. Viimeisen vuoden verrahan Lasse on keitellyt Näsinneulan huipulla.

Itse kisasta kysyessäni Lasse kertoo, että alkuruoan raaka-aineiden näkeminen aiheutti hienoista paniikkia, mutta siitä kun mentiin eteenpäin alkoi homma sujua. Rauhallisesti ilman paniikkia ja suurempia miettimättä homma sujuu!


Mediassa kilpailua luonnehdittiin erittäin kova tasoiseksi, ja mestari vahvistaa tämän. Muista kisaajista Lasse heittää pelkkää positiivista kommenttia kehuen jengiä mukavasti ja reiluksi.

Jukka: Mites jatkot? Missä? Kestikö monta päivää? Juotiinko kuohuviiniä?
Kisan jälkeen jatkot Rovaniemellä, seuraavana päivänä lähdin Leville kavereita moikkaan.


Kokonaisuudessaan jatkoihin meni tuttuun ravintola tyyliin pari päivää ja kuohuviiniä upposi alalle uskolliseen tyyliin muun juotavan mukana. Kuulostaa siis onnistumiselta.

Kyselin tietysti myös Tampereen vallitsevasta ravintola skenestä. Lasse kuvaa Tampereen meininkä nuorekkaaksi ja ravintola porukkaa kehittymisen haluiseksi. Eteenpäin mennään! Vaikuttaa siis hyvältä. Jäädään odottelemaan uusien huippu raflojen nousua Tampereelle.

Tulevaisuutta Lasse valotti sen verran, että ulkomaille töihin lähtö on ollut haaveissa jo pidemmän aikaa ja suunnitelma toteutuu toivottavasti lähiaikoina. Hyvin on siis pullat uunissa! Omaa ravintolaa ei kuitenkaan olla vielä lähiaikoina aukaisemassa. Harmi sinänsä.

1 kommentti: