torstai 1. heinäkuuta 2010

Case: Aki Wahlman - Kokki ja kokkioppilaat



Löysin Akin kirjan Tampereen koskikeskuksen käytävällä olevasta kirjojen outlet myymälästä. Takakannessa oli tyylikkäästi ovh hinta joka huiteli muistaakseni 42e tietämillä. Itse poistin kirjan kuudella yheksälläkymmenellä, hyvät kaupat tein!

Fact:
Aki Wahlman
Kokki ja kokkioppilaat
Wsoy 2006

Tilaa kirja itsellesi Bookplussasta vajaalla kolmella kybällä tai hae koskarin outletista seittemällä eurolla. Pari kirjaa saattoi tädille vielä jäädä käsiin, mutta luultavasti nekin menevät kuin kuumille kiville.

Chef de Cuisine ja opettaja Aki Wahlman on tunnettu monista naistenlehdistä, sekä ruokaohjelmista. Erityisesti Aki tunnetaan terveellisen ja hyvän ruoan puolestapuhujana. Aki jaksaa aina muistuttaa kokkioppilaitaan aitouden tärkeydestä, joka korostuu myös kirjassa. Kirjassa korostetaan aitoja ja puhtaita eettisesti tuotettuja raaka-aineita ja oikeaoppisia valmistustapoja. Kirja koostuu pääasiassa hienoista kuvista ja reseptiikasta. Onneksti opukseen on lisätty kotikokeille hyviä niksejä eri ruokien valmistukseen ja raaka-aineiden käsittelyyn, joista voi olla hyötyä pitkänlinjan ammattilaisellekin. Väliin on sisällytetty mielenkiintoista tarinaa Akin reitistä kokkailunmaailmassa nykypäivään ja siitä miten erilaiset tilanteet ovat vaikuttaneet häneen kokkina. Kirjassa korostuu Wahlmanin maanläheinen ja perhekeskeinen ajatusmaailma reitillä onnelliseen elämään ja hyvään ruokaan.

Kokki ja kokkioppilaat kirjassa käy vierailemassa myös neljä Wahlmanin oppilasta esimerkiksi Markus Aremo (Ravintola George) sekä Kari Aihinen (Chez Dominique).

Oikeasti hyvä ja lukemisen arvoinen kirja säilytettäväksi kodin keittokirjakokoelmiin tai iltalukemiseksi gastronomiasta kiinnostuneille. Ehkä itsekin innostun jonain kuumana kesäpäivänä valmistamaan esimerkiksi maa-artisokkakeittoa ja piparjuurikermalla maustettua mummunsalaattia Wahlmanin tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti