keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Laatikollinen p@skaa Re: Festariaamun länsimainen hyvinvointi

"Festariaamun länsimainen hyvinvointi" on otsikko opiskelijan ja osa-aikaisen ravintolatyöntekijän Eeva Talvikallion mielipidekirjoituksessa (Aamulehti 20.7.2010). Eeva kommentoi mielipiteessään hotellivieraiden toimintaa aamiaisella Tammerfestien jälkeisenä aamuna. Kirjoittaja kauhistelee ihmisten huonoa vointia aamutuimaan Tamperelaisen hotellin aamupala jonossa ja kirjoittaa, kuinka ihmiset hamstraavat krapulapäissään hyvää ja vaivalle tehtyä ruokaa lautasilleen. Eeva kertoo, että kolmen tunnin mittaisella brekulla pelkkää sekajätettä syntyy yli 400litraa, ja puhdasta biojätettäkin syntyy kymmeniä litroja.

Olen täysin samaa mieltä Eevan kanssa, siitä että ihmisten pitäisi arvostaa huomattavasti enemmän hyviä raaka-aineita ja käsityönä tehtyä ruokaa, eikä syytää sitä mielinmäärin roskiin. Uskomatonta kuinka suomalaiset ihmiset käyttäytyvät kun ollaan poissa kotoa. En usko, että kotona aamiaisella nakkeja heitellään bion täytteeksi kovin helpolla.

Eeva Talvikallio myös peräänkuuluttaa jokaiselta ravintolatyöntekijältä ja vaikuttajalta eettistä näkemystä ja ympäristön kunnioittamista. Minunkin mielestäni meidän jokaisen, niin ravintolatyöntekijän kuin myös asiakkaan tulisi ymmärtää, että elämme suomalaisesta luonnosta! On todella lyhyt näköistä tuhota niitä luonnon antamia mahdollisuuksia mitä meillä on.

Mielipiteessään Eeva myös kommentoi Tammerfesteiltä jäänyttä sekasotkua kaupungin keskustassa. On totta, että näky koskipuistossa oli melkoisen kuvottava. On kuitenkin yksinkertainen tosiasia, että siellä missä ihmisiä kokoontuu niin myös jätettä ja sotkua syntyy ja tällä kertaa kaupungilla oli hoidettu puistoon erittäin tyylikkään näköiset ja toimivat roskikset, joihin pizzalaatikko mahtuu kokonaisena sisään. Mielestäni Tammerfest tapahtumana antoi erittäin paljon keskustanravintoloille ja luulen, että asiakasmäärät jopa ylittivät monen ravintolan jo valmiiksi korkealla olleet tavoitteet. Myös aurinko edesauttoi myyntiä hellimällä festari kansaa koko viikon.

Hyvät ihmiset osallistukaa tapahtumiin, syökää, juokaa ja nauttikaa. Mutta yrittääkää nyt hyvänen aika käyttäytyä! Meidän on tarkoitus olla täällä vielä huomennakin!


EDIT: Heikki Jantunen sivuaa samaa aihetta blogissaan otsikolla "Hotelliloma Suomessa, aamiainen jätteiden keskellä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti