maanantai 21. kesäkuuta 2010

Shaker @Jkl


Kaksi kuukautta sitten kirjoittelin flairtendingiin tutustumisesta Jarkon kanssa. Tuolloin Jarkko oli lähdössä Jyväskylän Shakeriin opiskelemaan cocktaileja ja flööriä alan pioneereilta Suomessa. Nyt kun kaverin työharjoittelu (pään)sekoittamossa tuli loppuun oli hyvä hetki käydä itsekin katsastamassa Shaker ja juhlimassa ystäväporukalla.

Harjoittelun päättymisen kunniaksi Jarkolla oli menossa vielä viimeinen rutistus, via dolorosa Shakerin hall of fameen. Eli Jarkko yritti juoda koko listan läpi ja tapahtumasta kerrottiin julisteilla ravintolan seinällä. Satuin siis paikalle hyvällä kertaa, koska oli mahdollisuus nähdä kaikkien drinkkien valmistus.







Palvelu Shakerissa on erittäin ystävällistä ja asiakas huomioidaan välittömästi kun ravintolaan astuu sisään. Tunnelma on rento, mutta silti tyylikkäästi hienostunut. Sisustuksessa on käytetty paljon mustaa ja valkoista, joka antaa ravintolaan arvokasta ilmettä.

Itse tuote eli juoma on ehdottomasti kunnossa ja baarimestarit alansa huippua Suomessa. Ensimmäisenä maistoin listalta nimensäveroisen drinkin, chanel. Nimi viitannee hajuvesiin ja myöskin kuvaa cocktailia hyvin sillä tuoksussa on hyvin paljon parfyymisia aromeita. Kaikin puolin tyylikäs avaus illalle.


Illan aikana maistoin myös "kaupungin parasta mojitoa", joka tuskin on kovin paljon liioitellusti sanottu. Mojitossa oli makeutta, ehkä enemmän mitä yleensä, mutta omaan suuhuni se sopi mainioisti.

Kaikin puolin loistelijas reissu Jyväskylään ja ehdottomasti käymisen arvoinen ravintola. Shaker löytyy myös Helsingistä kampin baarikeskittymästä Fredrikinkatu 65. Helsingin Shaker sijoittui viisitahtea.fi julkaisemalla parhaiden baarien listalla viime vuonna seitsemänneksi ja mikäli meno on samaa mitä Suomen ensimmäisessä Shakerissa Jyväskylässä on Helsingin serkku varmasti paikkansa listalla ansainnut.

..Ja raikuvien aplodien saattelemana kokelas selviytyi listan loppuun asti!

www.shaker.fi

2 kommenttia:

  1. Hyvä Jyväskylä Hyvä shaker ;)
    Joitko itse koko listan :D

    VastaaPoista
  2. Moi Jossu!

    En rohjennut itse.. ei must o sellaseen.. on se Jarkko kova luu ku vetäs läpi!

    VastaaPoista