torstai 18. maaliskuuta 2010

Gastro-messut analyysi

Gastro-messuilla kävin katselemassa HoReCa meininkiä keskiviikkona 17.3. Aamupäivällä meno oli vielä odottava ja paikkoja kasailtiin vielä pystyyn. Homma lähti todenteolla käyntiin siinä 11 pintaan, kun Eero-Pekka Rislakki www.viisitahtea.fi lehdestä alkoi julkistaa vuoden parhaita ravintoloita viidestäkymmenestä parempaan suuntaan. Hienoa oli esimerkiksi Tertin Kartanon nousu listalle. Tertissä on tehty pitkäjänteisesti työtä ja hyvää ruokaa oman tilan raaka-aineista. Odottelinkin Terttiä listalle, mutta en silti aivan 25 parhaan ravintolan joukkoon Suomessa, mutta oli aika saada etelä-savolainen ravintola listalle Holvin pudottua sieltä viime vuonna. Ikävää oli huomata itselleni rakkaan kaupungin Tampereen romahdus 50 parhaan ravintolan listalla kauaksi kärjestä. Arto Rastaan luotsaama Hella&Huone lienee ansaitusti Tampereen ykkönen, sillä onhan Näsinneulan tason laskusta puhuttu jo pidemmän aikaa. Harmi oli myös Gastonen putoaminen kokonaan pois listalta. Illalliseni Gastonessa pari viikkoa sitten oli maistuva. Kokonaisena paahdettu puna-ahven oli maukas ja hauska annos. Odotin Gastonen säilyvän listalla. Listan kärki oli odotettu ja super suuri ISO KÄSI Farangille(6.) ja Luomolle(7.)!

Parhaiden ravintoloiden tsekkailun jälkeen jatkoin kilpailu keittiölle kyttäämään nuorten kokkien Tabasco sponssi kisaa. Harmikseni en kilpailun tuloksiin ole vielä internetissä törmännyt, joten jos minulla on lukija(?) ja vielä sattuu tulokset jostain löytämään laitahan ihmeessä linkkiä kommenttiin niin saadaan kunnia sen ansaitseville. Mielestäni kisan parhautta esitti kilpailija numero kaksi, jonka nimeä en harmikseni muista juuri tulosten puuttumisen takia. Lautasella komeili parit herkullisen näköiset pyreet ja hyvän näköisesti paistettu kana. Hieman ihmettelin joitakin suorituksia, coleslaw salaatti ei milestäni kuulu kilpailu annokseen.

EDIT 21.4 Noniin, pitkän kaipailun jälkeen, joku teistä lukijoista tulokset minulle laittoi. Kiitos siitä. Ja kyllähen ne netistäkin nyt jo löytyi, mutta asia ollut unohduksissa gastron jälkeen. Voittaja siis, myös oma suosikkini, Jukka Pomell. Otin Jukalta nopeet kommentit mitä lautaselta löytyi elikkä annos oli pariloitu + tabascoglaseerattu kananrinta, maissipyre,kanarilette,bataattikiekko,semitomaatteja sekä tabasco-bbq-kastike. Analyysina häitän, että hyvin on oltu hajulla muodista kotimaassa ja maailmalla. Annos näytti hienolta ja epäilemättä myös maistui siltä. Ei muutakun hyvää reissua Jukalla palkintomatkan myötä elokuussaa jenkkilän Lousianaan tabascoviljelmille! Toiseksi kilpailussa itsensä keitteli Bo Reuter ja kolmanneksi Tuomas Tarna. Good job guys!



Messujen keskiviikkopäivän parasta antia tarjosivat ehdottomasta Professori Anu Hopia, sekä Mestari Arto Rastas muna-showlaan. Tämän postauksen kuvassa on Arton munahässäkkä eli jälkkäri. Munanvalkuaiset, sokeri, mehut ja ilokaasut sifoniin. Töräys. 10sekuntia mikrossa sulatusteholla. Koristeeksi marenkia. Avót! Ja katteet kuntoon- jäliruoka on valmis. Arton demot täydensi hyvin Anun teoreettista osuutta.

Vielä juuri ennen kotiin lähtöä ehdin maistelemaan Farangi Mestarin Tomi Björckin thaikku possua. Maistua ja muutamat sanat ehdittiin vaihtelemaan. Erittäin paljon vaan menestystä Farangiin ja menkää ihmiset syömään, teen sen itsekin heti kun vain mahdollista.

3 kommenttia:

  1. Tervehdys,
    Mukavaa, että tykkäsit Arton ja minun demosta. Kirjoitan ne kaikki talteen myös omaan blogiini www.molekyyligastronomia.fi. Sieltä voit käydä poimimassa tarkemmat ohjeet. Kaksi on jo tehty ja kolmaskin lähipäivinä tulossa. t. Anu Hopia

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Kilpailun tuloksissa toinen kilpailija, elikkä Jukka Pomell voitti, toiseksi tuli Bo Reuter joka oli nr.5, kolmanneksi tuli kilpailija nr. 1 Tuomas Tarna.

    VastaaPoista
  3. Kiitos näistä! Ja kiva, että "joku" on löytänyt blogini.

    VastaaPoista