sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Punaviinilammas




Hyvää päivää ystävät. Laskiainen ja ystävänpäivä on täynnä pulla ja torttu reseptejä, joten lataan ruutuun lihaisan lampaanfilee pihvin ohjeen. Uuniperuna on tottakai valmistettu rosamundasta, maustamalla halkaistuja perunoita öljyllä, sekä sitruunamehulla. Lämpiminä kasviksina tarjoan kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikaa maustettuna suolalla, mustapippurilla sekä tuoreella basilikalla. Lampaansisäfileet paistoin uunissa 225 astetta ja noin kahdeksan minuuttia, kääntäen lihat puolessa välissä. Lihojen paistamisessa käytin grillauslevyä, joka on uusi ystäväni silloin kun pihviä ei halua pannulla paistaa. Grillauslevy on aina syytä esilämmittää uunissa kuumaksi!

Lampaan kera on tuo hieman erikoisen värinen kirkas punaviinikastike. Kosautin kuuman kattilan pohjaan nuorta chileläistä viiniä pari desiä, lisäsin lorauksen vettä ja mausteeksi suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia. Lopuksi keittelin hyvin yksinkertaisista raaka-aineista kyhättyä kastiketta kiinni maizzenalla ja muokkasin sokerilla mauon kohdillen. Ystävät tykkäsivät. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti