maanantai 1. marraskuuta 2010

Myrkynkeittäjä

Tällä hetkellä mulla ei ole oikein muuta sanottavaa, kuin että alkoholi sekoittaa enemmän ja vähemmän päätäni. Vähän niinkuin Anthony Bourdainilla kirjassaan Mestarikokin tunnustuksia. Mene saatana kirjastoon ja lainaa tämä vitun hyvä kirja, joka on täynnä ravintolatyön glamouria. Eli seksiä, viinaa, huumeita, kiroilua ja rellestämistä! Prkl! En ala sen enempää kirjan sisältöä tässä käymään läpi, koska kirjahan on kultti ja klassikko. Se on luettava itse!

Ravintola-alalla tapahtuu tällä hetkellä melko paljon. Niin paljon ettei kyydissä meinaa pysyä! Ekoneumin 10v juhlia juhlittiin Mikkelissä, tein juhliin 15ruokaa sisältäneen cocktail menuun. Ilta oli rehellisesti sanottuna menestys! Harvi että lehdistö kirjoitteli tilaisuudesta aika pintapuolisesti ja mielestäni ympäripyöreästi epäolennaisuuksista. Mutta hitot siitä!

Uusia ravintoloitakin aukeaa hirveellä tahdilla, tässä muutama meno vinkki. K17 jos kaksi ehkä Suomen kuuminta nimeä tällä hetellä laittaa kikkarin pystyyn, niin jälki tuskin on kovin huonoa. Timo siitosen ja Matti Jämsenin Kalevankadun kioski yhdistää ruokaa ja juomaa uudella tavalla. Mene ja testaa.. niin teen itsekin kun pystyn.

Tampereelle aukeaa ainakin stefan´s eli Stefan Richerin (top chef kovis) pihvi ravintola huippu paikalle kehräsaareen. Lämmitettävää terassia rakennetaan silminnähden isolla rahalla ja rekry on käynnissä. Hype nousee! Myöskin Tuulensuun porukka on avaamassa uutta Espanjalaista tapas tyylistä viini baaria. Tästä on aika vähän vakavasti otettavaa tietoa liikkeellä, joten seuraillaan tilannetta ja kuunnellaan huhuja. Tietysti Ravinteli Bertha on lähtenyt ihan hirveään kiitoon, myöskin tämä ravintola minulla on opiskelija budjetin vuoksi testaamatta, mutta puheita mesta herättää kaupungilla. Ja kauppalehti nosti ravintelin heti Tampereen eliittiin!

Tällästä. Nyt sitä myrkkyä nauttimaan. Kiitos hei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti