sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Harmony of food and wine @MAMK

Isot pisteet Mikkelin amk:lle budjetista, jonka tarjoatte meille viinin ja ruoan yhdistämisen kurssille. Ei nyt rajattomasti mitään vintage viinejä päästä tilaamaan ja maistamaan, mutta n.20e viinejä kuitenkin, joita ei torstai aamuksi kotiin tule ostettua kuutta pulloa.

Pitkään aikaan en ole laittanut reseptiikkaa blogiini, joten tässä sitä on. Pääraaka-aine oli määrätty poro, jonka ympärille oli tehtävä 3 ruokalajin menu ja valittava jokaiselle ruoalle viini. Teimme tehtävän niin, että Jarna hoiti alkuruoan minä tein Jannen kanssa pääruoaksi poroa ja ryhmän vaihto-opiskelija Venäjältä jälkiruoaksi pannacottaa.

Jarna avasi menun uppomunalla ja parmankinkulla

Vieressä näkyy Santa Digna Rose 2010, jota alkujen kanssa tarjottiin.
Annos on iso, mutta siitä oli maistamassa useampi henkilö, siksi annos koko on tehty överiksi.


Pääruoan raaka-aine oli siis poro.


Ruisleivän pintaan hierottiin murskattua valkosipulia ja leivät grillattiin panulla rapeiksi. Hampurilaiseen tehtiin majoneesista, tuorejuustosta ja valkosipulista majo. Seuraavaksi kuullotettua salottisipulia, pari siivua tomaattia ja 54asteeseen paistettu poron sisäfile pihvi. Pihvin päälle pieni lusikallinen minttuhyytelöä ja kansipäälle. Koristeeksi tuoretta minttua ja rosmariinia. Kastike keitettiin puolukoista, demi-glacesta, sokerista ja rosmariinista. Lisukkeena punasikurilehden päältä tarjottiin kaskinaurislastuja. Höylättiin nauriista ohuitalastuja ja paistettiin 225 asteessa uunissa noin vartti. Lastut olisi saanut, kuivua vaikka yön yli paiston jälkeen, mutta ajan puutteen vuoksi se ei nyt onnistunut.

Halusimme sotkea tarkoituksella makeaa ja hapokasta, jotta voidaan tarkastella viinin ja ruoan ulottuvuuksia eritavoin.


Jälleen taustalla tarjottu viini eli Chateau Ste Michelle Syrah 2004

Viimeisenä pannacottaa ja Château Dereszla Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2003

3 kommenttia:

  1. On se vaan hyvä että sait Jukka tän teidän kokonaisuuden tänne näkyviin. Itse en päässyt annoksia tai viinejä maistamaan mutta nyt voin olla mukana tässä juonessa. Hienolta näyttää! Enkä mä nyt tiedä, onko tuokaan vielä nyt sitä ihan tarkinta reseptiikkaa mutta kokille aivan riittävä selostus miten annos tehdään :D

    VastaaPoista
  2. Heikki, eipä se reseptiikka ollu paljon tarkempaa siellä paikanpäälläkään.. mut joo kiitos taas kommenteista :) Mukava kun jaksatte lukea.

    VastaaPoista